Mètode terapèutic de l’EHVH

Mètode terapèutic EHVH: acompanyament trajecte existencial

El mètode terapèutic de l’EHVH (Escola d’Higiene Vital Holística) està basat en l’acompanyament professional de l’individu humà en el seu trajecte existencial d’evolució de la consciència.

Durant aquest procés de desenvolupament global es produeix un canvi amb resultat transformador, degut a una ampliació de la visió de la realitat.

Aspectes del mètode terapèutic de l’EHVH

Depuració psicofísica i evolució de la consciència

El primer aspecte que es té en compte dins la Teràpia d’Harmonització Holística de l’Escola d’Higiene Vital Holística és el psicosomàtic.

Mitjançant el desbloqueig de conflictes emocionals durant sessions cícliques, l’estructura psicofísica es situarà en un nou espai/temps. En un espai reflexiu d’autoreconeixement del seu potencial i de reubicació de la seva autoestima.

Desbloqueig de conflictes emocionals
Desbloqueig de conflictes emocionals.

El resultat de la labor personal, reflexiva, acompanyada pel professional, el situarà en un temps viscut amb plenitud. Es tracta d’un espai d’experimentació des del seu nucli a la perifèria, en un moviment també exterior, recíproc, que resulta de l’autogestió creativa i realitzadora. En aquest espai es crea una nova realitat, interna i externa, que permet el moviment d’expansió evolutiu de la consciència de l’individu.

El resultat de la labor personal, reflexiva, acompanyada pel professional, el situarà en un temps viscut amb plenitud.

Bioquímica i bioenergètica

El segon aspecte fa referència als estats bioquìmic i bionergètic.

La realització d’aquest projecte d’experimentació personal requereix la millora de les dues unitats d’accés a l’harmonització del medi intern: la unitat bioquímica i la unitat bioenergètica.

Bioquímica dels fluids vitals corporals (sang, limfa i líquid intersticial)

Per una banda, l’equilibri bioquímic es restablirà a través del tractament naturopàtic que realitzarà l’individu fora de la consulta: dietoteràpia, hidroteràpia, geoteràpia, helioteràpia, etc, així com els productes biològics prescrits segons criteris de Naturopatia Holística. (Consulteu la Filosofia nutricional de l’EHVH)

Primerament, els fluids vitals han de reconvertir el seu medi àcid en alcalí, Ph 7,5. Això requereix un cicle de depuració fins arribar a la funció cel·lular. (Veure l’article Nutrició, depuració i regeneració cel·lular)

Bioenergètica dels canals de la bioenergia a través del cos (meridians, nadis, àrees reflexes, etc)

Per una altra banda, la tècnica bioenergètica, de correcció postural i funcional, es realitzarà a l’espai terapèutic, on es tractarà el cos com a síntesi de la constitució humana.

El cos manifesta la realitat global, mentre que la ment podria resultat enganyosa. Per tant, s’actuarà sobre l’estructura física mitjançant un massatge sobre la musculatura profunda, que està lligada al psiquisme. Si hi ha tensió física, hi ha també tensió psíquica, degut a la unitat funcional ment/cos. (Més detalls a Teràpia d’Harmonització Holística)

Massatge musculatura profunda
S’actua sobre l’estructura física mitjançant un massatge sobre la musculatura profunda, que està lligada al psiquisme.

Si hi ha tensió física, hi ha també tensió psíquica, degut a la unitat funcional ment/cos.

El sistema bioenergètic ha de recuperar el seu fluir natural, possiblement interferit pel conflicte en l’àrea dels sentiments, les emocions, els pensaments, les vivències, etc. És a dir, de tot allò abans integrat com a conflicte a la unitat ment/cos.

Reequilibri funcional

En tercer lloc, l’enfocament terapèutic és d’acompanyament en el retorn a l’equilibri funcional natural, en altres paraules, salut.

Ni la biomedicina, ni la bioterapèutica natural estableix cap lluita contra la “malaltia”.

Ni la biomedicina, ni la bioterapèutica natural estableix cap lluita contra la “malaltia”.

El desequilibri funcional global (malaltia) es considera la fi d’un cicle de disfunció. Aquest es va originar molt abans de ser catalogat com a malaltia o estat crònic amb tendència degenerativa. D’haver estat detectades les causes originàries en estat agut, s’haguessin pogut harmonitzar les parts disfuncionals i redirigir-les cap a la unitat funcional que és la salut. L’equilibri funcional global es tradueix en benestar i qualitat de vida.

Equilibri psicofísic = benestar i qualitat de vida
Equilibri funcional global = benestar i qualitat de vida a través de l’autoconeixement, autogestió realitzadora i evolució de la consciència.

L’equilibri funcional global es tradueix en benestar i qualitat de vida.

Visió holística

L’Escola d’Higiene Vital Holística rescata la saviesa del passat i l’actualitza.

Parteix de concepcions ancestrals de salut, com la d’Hipòcrates (460-370a.c.), considerat el primer metge de la medicina moderna. La seva visió holística i cosmològica inclou el concepte d’unitat ment/cos, la capacitat d’autocuració de la pròpia naturalesa, el poder sanador dels elements i la natura, etc.

En contrast, la visió física de la ciència actual, gestionada per les elits de poder, està basada en els cinc sentits. Cal tenir en compte que els sentits tenen una captació de la realitat molt minsa. De fet hi ha estudis i teories que indiquen que és de l’1 o 2% de la realitat que ens envolta. Per això, centrar-se en allò observable i mesurable deixa moltes incògnites i preguntes sense resposta.

Més enllà de la física existeixen múltiples realitats metafísiques que el sistema científic i mèdic actual ha obviat i negat sistemàticament.

Més enllà de la física existeixen múltiples realitats metafísiques que el sistema científic i mèdic actual ha obviat i negat sistemàticament.

A l’article Medicina natural i medicina al·lopàtica es contrasten els dos enfocaments.

Segueix-nos o comparteix:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *