Presentació Escola d'Higiene Vital Holística

L’Escola d’Higiene Vital Holística és una filosofia existencial basada en una visió holística de la realitat. La seva creadora és Joana Grego, naturòpata i terapeuta holística.

L’Escola d’Higiene Vital Holística és l’Escola de la Vida.

Nou paradigma

La Higiene Vital Holística es pot definir com ecologia de la naturalesa humana i del medi vital adaptatiu.

A través d’aquesta perspectiva, es mira d’injectar vida a la cultura (Biocultura) i consciència als individus humans en projecte de convertir-se en éssers humans integrats, complets, en el seu procés d’autorrealització i realitzadors en la creació d’un nou paradigma per a la humanitat.

De manera urgent, cal un paradigma per a la humanitat que la salvi d’ella mateixa, de la seva inconsciència autodestructiva i destructiva del seu propi medi vital.

Consciència planetària
Consciència holística, global, planetària.

De manera urgent, cal un paradigma per a la humanitat que la salvi d’ella mateixa, de la seva inconsciència autodestructiva i destructiva del seu propi medi vital.

Cal plantar la llavor que faci germinar la consciència holística, global, que converteixi aquest planeta en un lloc habitable per a les generacions futures de totes les espècies.

Un nou paradigma basat en les lleis naturals per a garantir la vida.
Cal un nou paradigma basat en les lleis naturals per a garantir la vida per a generacions futures.

Cal plantar la llavor que faci germinar la consciència holística, global, que converteixi aquest planeta en un lloc habitable per a les generacions futures de totes les espècies.

Cal fonamentar-se en un coneixement integrat i no acumulatiu com a base d’una cultura viva, a la mida de l’estructura psicofísica humana i del seu ecosistema, el món dels elements.

Projecte pedagògic de l’Escola d’Higiene Vital Holística

L’Escola d’Higiene Vital Holística és una estructura pedagògica amb un projecte de divulgació i formació a nivell d’usuari o professional.

La seva funció és crear unes bases on fonamentar una nova societat en sincronia amb el nou paradigma. Iniciar un cicle existencial on s’injecti vida a la cultura (= biocultura) i consciència als individus en projecte de convertir-se en éssers humans integrals, a partir de la dignitat i respecte, és essencial.

En aquests moments, l’activitat de l’Escola és de difusió dels seus principis d’Higiene Vital Holística a nivell d’usuari.

Per una altra banda, hi ha un projecte de formació professional com a Terapeuta Holístic Harmonista.

D’entrada, els estudis partirien des d’una base de Naturopatia, Anatomia i Fisiologia, on s’anirien afegint tècniques complementàries, com ara la Reflexologia, Massatge, principis de Medecina Xinesa, etc. Tot sota la visió global que proporciona la Higiene Vital Holística, per tant parlem de Naturopatia Holística.

El següent pas seria la introducció a la Teràpia d’Harmonització Holística, en la seva fase inicial basada en l’experiència personal de la mateixa. Això permetria l’assimilació dels principis bàsics d’una forma més profunda i representaria el punt clau de tot l’aprenentatge.

Per últim, en una fase final es posarien en pràctica els coneixements i experiència adquirits sota un règim de pràctiques.

A nivell general, l’Escola vol ensenyar una sèrie de principis bàsics que ajudin a la gent a autogestionar-se i mantenir o retornar a l’estat d’equilibri.

En aquest sentit ofereix la teràpia individual, anomenada Teràpia d’Harmonització Funcional Holística. També possibles treballs en grup (Tallers de Treball Corporal i Autoconeixement), a més d’altres eines o tècniques complementàries seleccionades.

Altres projectes

Més enllà del projecte formatiu de l’Escola d’Higiene Vital Holística, destaca el d’un Centre de repòs i recuperació psicofísica, ubicat a la natura. La seva funció seria ajudar la gent a retrobar-se amb l’estat d’harmonia o salut.

També hi ha un projecte de Comunitat sostenible, que podria compartir espai i vincular-se amb el primer.

Tots els projectes estan supeditats a trobar col·laboradors per crear un equip i mitjans per a materialitzar-los.

Si voleu més informació, podeu contactar amb nosaltres.