Joana Grego

Naturòpata i Terapeuta Holística.

Creadora, facilitadora i divulgadora de l’Escola d’Higiene Vital Holística i la Teràpia d’Harmonització Holística.

Joana Grego: Naturòpata i terapeuta holística
Joana Grego: Naturòpata i terapeuta holística

Breu historial humanístic

Observació i aprenentatge

Nascuda a Barcelona el 4 de novembre de 1948, des de la seva més tendra infantesa pren una actitud d’observació i aprenentatge davant el repte d’existir.

La seva primera infantesa transcorre a Montevideo (Uruguai), lloc que li concedeix l’experiència d’arrelament amb la terra, així com amor cap a ella i la passió per descobrir l’essència de l’existir a través de la fusió amb la realitat. Sentint el seu cor repartit entre dos llocs del planeta, però sense contradicció.

La seva segona infantesa transcorre de nou al continent europeu, però sentint que a l’altra banda de l’oceà va quedar el millor d’ella mateixa: la seva connexió amb la lliure expressió de la seva força vital, fins aleshores no manipulada encara per la llei de la jerarquia.

Forma la seva ment masculina (analítica) a través dels seus estudis mercantils i la seva referenciació amb el moviment concèntric de l’energia.

La seva ment femenina (analògica) s’expandeix a la recerca d’una nova consciència que la permeti existir lliurement, més enllà dels condicionaments imperants i implícits en els requeriments de la seva vida quotidiana. En això l’acompanya la seva tendència natural a la manifestació de la creativitat, mitjançant l’expressió artística en les seves múltiples i variades manifestacions.

Autoconeixement, autogestió i realització personal

Amb els ulls oberts a la foscor, entreveu una espurna de llum en què la seva consciència l’assenyala l’ardu però bell camí de l’autoconeixement i l’autogestió, de realització personal.

A partir d’ella mateixa, i compartits els propis processos en l’acompanyament dels aliens, en fa la seva professió.

Compartint i interactuant sempre amb la natural fluïdesa que és pròpia de la vida, contempla, al llarg del temps, que moltes de les seves llavors van germinant i creixent.

Teràpia d’Harmonització Funcional Holística

Els fruits recollits són compartits amb aquells amb qui es troba durant el seu trajecte en el camí de l’existir conscient. Utilitza com a mitjà la Teràpia d’Harmonització Holística, que va sorgir durant el transcurs d’anys d’experiència adquirida com a professional en Naturopatia. Aquesta teràpia, a més, incorpora les funcions i correspondències de les parts de la constitució bàsica humana mitjançant una labor investigadora sobre la unitat ment/cos. També inclou la visió d’autorrealització que contempla la Psicologia Humanística.

Escola d’Higiene Vital Holística

D’aquesta simbiosi de naturalesa trina, i després de llargs anys de gestació pròpia en un àmbit d’experimentació permanent, divulga les bases de l’Escola d’Higiene Vital Holística. Aquestes bases s’enfoquen al manteniment de l’estat d’equilibri funcional global a través de satisfer les necessitats vitals primordials de l’individu humà en projecte d’Ésser Humà.

El seu camí de creació ha estat dirigit per la intuïció, recollida per la ment racional a fi d’esprémer el seu saber i integrar-lo. Aquest objectiu s’assoleix a través d’un moviment energètic oposat, bipolar, a la recerca de la complementarietat, però que aparenta ser fugisser a la submissió que promulguen els esquemes d’allò “establert”. És a dir, allò estructurat sobre bases relatives d’una realitat qüestionable i finalista per determinar la fiabilitat sobre resultats que exclouen processos no demostrables per no pertànyer al nivell material pròpiament, sinó com a mínim al prematerial, que no és tangible ni visible. D’aquesta manera es neguen altres realitats que “no es veuen”, però que es perceben i es dedueixen, fent honor al sentit comú.

Procés d’evolució

El procés d’evolució és interminable. Abasta l’infinit al llarg de l’eternitat. L’autèntica conquesta es basa en establir-se en una “zona propícia” per a que es doni la natural obertura que atorga la comprensió, per a l’acceptació que ens allibera de l’estat de contradicció i concedeix un espai a allò nou.Trobareu més informació als articles del Blog!