Teràpia d'Harmonització Holística

La Teràpia d’Harmonització Holística observa el cos com a síntesi de l’ésser humà i a través d’ell detecta el desequilibri funcional a qualsevol del seus nivells constitutius: físic, emocional i mental.

Rehabilitació psicofísica

L’objectiu de la Teràpia d’Harmonització Holística és la rehabilitació psicofísica.

Es tracta d’una teràpia global basada en la percepció i experimentació, autoconeixement, creixement personal i autogestió, fins arribar a la plenitud, que és resultat de l’harmonització psicofísica. Rehabilita les funcions de l’individu, abans debilitades, les integra i les sintonitza als ritmes de l’evolució individual i conjunta.

Es pot considerar que la base fonamental de la Teràpia d’Harmonització Holística són la Naturopatia Holística, la Fisiologia bioenergètica i la Psicologia Humanística.

Es pot considerar que la base fonamental de la Teràpia d’Harmonització Funcional Holística són la Naturopatia Holística, la Fisiologia bioenergètica i la Psicologia Humanística.

Reflexologia i Medecina Xinesa

La Teràpia d’Harmonització Holística es val de mitjans reflexològics com l’iridologia, reflexologia podal i raquial, etc, per valorar l’estat global de l’individu.

La reflexologia està basada en el sistema de meridians, canals per on circula l’energia vital, segons la Medecina Tradicional Xinesa.

Per tant, tant aquest aspecte energètic com l’aspecte psicosomàtic contemplat per la Teràpia d’Harmonització Funcional Holística, són producte de l’estudi de la Filosofia de la Medecina Xinesa.

Psicologia Humanística

Per una altra banda, l’acompanyament, per part del terapeuta, cap a l’evolució de l’individu com a finalitat existencial, es basa en la Psicologia Humanística.

El terapeuta percep el nivell evolutiu de l’individu a través l’observació de les seves actituds naturals, sorgides del centre de consciència o nivell vibratori on s’ubica la seva realitat actual.

A partir d’aquesta observació, detecta l’estructura de defensa on ha quedat empresonada, enmig de tensions psicofísiques, la seva autèntica realitat com a individu, com a part d’un conjunt i d’un Tot (consciència ecològica).

Desbloqueig emocional

El desbloqueig emocional, canalització i integració psicofísica es porten a terme a través d’un treball de biorrespiració.

El desbloqueig emocional, canalització i integració psicofísica es porten a terme a través d’un treball de biorrespiració.

Amb la percepció de l’estat del Jo de l’individu a través del seu propi so, observat amb una actitud de desidentificació i emès amb naturalitat, lliure i espontàniament, es provoca el desbloqueig dels sentiments i emocions que paralitzen o retarden l’evolució de l’ésser.

Paral·lelament, el procés de reequilibri psicofísic es dinamitza de dues maneres.

Primer, aplicant pressions sobre la musculatura profunda, la qual està lligada al psiquisme, sobre punts reflexes situats a la superfície corporal.

I segon, amb postures bioenergètiques, per facilitar la canalització de l’energia a través del cos.

Reequilibri psicofísic

La Teràpia d’Harmonització Holística enfoca la consciència cap al passat, a la causa oculta del conflicte, llunyà o proper, conscient, preconscient o inconscient.

La Teràpia d’Harmonització Holística enfoca la consciència cap al passat, a la causa oculta del conflicte, llunyà o proper, conscient, preconscient o inconscient.

La finalitat és integrar la consciència i adaptar-la a la realitat del present per mitjà de la comprensió i recuperar la força vital del potencial propi i amb ella, la capacitat de transformar o transcendir les circumstàncies.

Durant el procés, l’adult recull a la seva realitat global el nen que habitava al seu interior, en el seu passat i amb l’ànima trencada pel conflicte.

Ara té un progenitor: ell mateix, un altre temps i un nou espai on sí pot comprendre i disculpar les vivències mal “digerides” psicofísicament.

Autoconeixement, autogestió i creixement personal

Aclarir les incògnites que s’han anat creant al llarg de la seva existència dóna a l’ésser humà la possibilitat de prendre el camí de l’autoconeixement, autogestió i creixement personal.

Aquest camí permet “digerir” la vida i diluir el conflicte existencial, que era la causa d’inhibició o fraccionament de la seva consciència, que ara es torna a integrar a través del procés de comprensió, transformació i transcendència.

Aclarir les incògnites que s’han anat creant al llarg de la seva existència dóna a l’ésser humà la possibilitat de prendre el camí de l’autoconeixement, autogestió i creixement personal.

Descarregada la “motxilla” del passat, fet conscient i acceptat, l’ésser humà es sent més lleuger, alliberat, més flexible, adaptable i complet. Obre la seva consciència a una nova realitat, evoluciona a través d’ella i dirigeix la mirada cap a la seva finalitat existencial.Trobareu més informació als articles del Blog!