Repensar el model sanitari

Repensant el sistema sanitari

La situació actual està assenyalant que cal repensar el model sanitari perquè l’actual no és sostenible. Les suposades epidèmies que han començat a sorgir amenacen amb saturar i col·lapsar el sistema sanitari i hospitalari.

Sistema sanitari actual

La medicina al·lopàtica és la medicina oficial i és la única que es practica dins el sistema sanitari públic del nostre país. Es tracta d’un model basat en lluitar contra la malaltia, mirant d’eliminar i alleujar els símptomes amb l’ús de medicaments químics que gairebé sense excepció presenten efectes secundaris.

Per una altra banda existeixen la medicina i teràpies naturals i energètiques, que tenen una concepció diferent de la salut i la malaltia i de com tractar-la. (A l’article Medicina natural i medicina al·lopàtica s’analitzen les diferències).

En certs països com el nostre estan, com a molt, tolerades a nivell legislatiu. La ciència i medicina convencional, però, les menyspreen, miren de desacreditar-les i boicotejar-les per continuar ocupant tot l’espai mèdic recolzat per les institucions.

Al mateix temps hi ha tot un sistema d’interessos econòmics creats al voltant de la indústria farmacèutica, que condiciona tot el sector mèdic i institucional. Això també explica la voluntat de mantenir el monopoli de la gestió de la salut, ja que es tracta d’un negoci milionari.

Al mateix temps hi ha tot un sistema d’interessos econòmics creats al voltant de la indústria farmacèutica, que condiciona tot el sector mèdic i institucional.

A arrel de la potencial saturació del sistema sanitari per pics puntuals de malalties, es parla d’augmentar el finançament de la sanitat pública.

Però la solució òptima no és augmentar el personal o l’equipament mèdic, sinó reduir el nombre de malalts que necessitin assistència. O no?

Però la solució òptima no és augmentar el personal o l’equipament mèdic, sinó reduir el nombre de malalts que necessitin assistència. O no?

Nou enfocament

Això seria possible si la població, a través dels professionals de la naturopatia o medicina natural, aprengués a prevenir la malaltia i tenir cura de la seva pròpia salut. En altres paraules, fomentar hàbits saludables per mantenir un sistema immunològic fort i aprendre a gestionar els processos d’autocuració intrínsecs, permetria evitar anar al metge tan sovint.

En altres paraules, fomentar hàbits saludables per mantenir un sistema immunològic fort i aprendre a gestionar els processos d’autocuració intrínsecs, permetria evitar anar al metge tan sovint.

Es tractaria de fomentar la gestió de la salut individual a través dels principis de l’Escola d’Higiene Vital Holística o enfocaments similars, amb el suport de professionals de medicina natural i teràpies complementàries.

Els bons hàbits i el contacte amb la natura i els elements són clau per a la salut.
Els bons hàbits i el contacte amb la natura i els elements són clau per a la salut.

D’aquesta manera es reduiria la dependència excessiva en els fàrmacs i en el sistema sanitari en general, contribuint a descongestionar-lo. Al mateix temps es contribuiria a crear una societat sana, amb un sistema immunitari fort, que només hagi de recórrer a la medicina de guerra o d’emergència en casos puntuals.

D’aquesta manera es reduiria la dependència excessiva en els fàrmacs i en el sistema sanitari en general, contribuint a descongestionar-lo.

En cas de senyals de desequilibri a qualsevol nivell (físic, emocional o mental), els professionals de medicina natural i teràpies ara anomenades complementàries, podrien ajudar a identificar la causa i recomanar un tractament adequat per acompanyar el procés de resolució del conflicte que ha originat el malestar. Evitar arribar a l’extrem del procés, que és la malaltia, descongestionaria, sens dubte, el sistema sanitari.

També es podrien incorporar teràpies naturals o energètiques al sistema sanitari. Hi ha països, com per exemple Alemanya, on els dos tipus de medicina conviuen i es complementen.

Canvis al sistema

Paral·lelament, per part de les institucions, caldria adreçar els aspectes generals que afecten la salut: estils de vida artificials, manca de contacte amb la natura i els elements naturals, contaminació i toxicitat de tot tipus, alimentació adulterada i manipulada, radiacions i camps electromagnètics… (Veure l’article Fora de l’ordre natural)

Perquè després de tot, segons la naturopatia i la medicina natural, la causa del desequilibri que provoca la malaltia és la toxicitat que acidifica el terreny o medi dels fluids vitals de l’organisme, que requereix alcalinitat per mantenir l’estat de salut.

Caldria revisar el model al·lopàtic des de la seva base, qüestionant-ne certs principis i considerant altres possibles interpretacions i punts de vista.

Tot plegat formaria part del pas a un nou paradigma, que és absolutament necessari i urgent donada la situació d’emergència ecològica i social.

Segueix-nos o comparteix:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *