Filosofia nutricional de l’EHVH

Filosofia nutricional de l'EHVH

En aquest article expliquem de forma introductòria la filosofia nutricional de l’EHVH (Escola d’Higiene Vital Holística).

Selecció i informació nutricional

Escollim aliments que pel seu valor nutricional, biològic i ecològic col·laboren en la construcció i regeneració orgànica, reintegrant les funcions psicofísiques pròpies de l’ésser humà integrat física, emocional i mentalment en una sola funció que és la vida en harmonia.

Sempre que sigui possible triarem productes de Km 0 i d’agricultura ecològica.

Vegetals ecològics de temporada km0
Seleccionarem aliments adequats, preferiblement de temporada, d’agricultura ecològica i Km 0.

“NATURA MEDICATRIX : Que el teu aliment sigui el teu medicament, que el teu medicament sigui el teu aliment.” – HIPÒCRATES (pare de la medicina)

Dietoteràpia

Dietes, exemples, pautes i idees per assolir una nutrició global saludable:

Recomanacions generals per a una nutrició global

S’entén per global el conjunt de la constitució bàsica de l’ésser humà integrat: física, emocional, mental.

 • És necessari crear uns hàbits d’Higiene Vital en la nostra vida quotidiana per millorar la nostra qualitat i longevitat existencial.
 • Hem de recordar que el procés digestiu comença a la cavitat bucal, mastegant i insalivant adequadament.
 • Les fruites es prendran com a aperitiu, 1/2h abans o entre àpats (finalitzada la darrera digestió) i d’una sola classe en cada ingestió. Haurien de ser recol·lectades en el seu punt de maduració i no ser tractades amb productes químics, així com les verdures i els cereals integrals. És important conèixer l’origen dels aliments.
 • És important enriquir els àpats amb complements dietètics i olis de primera premsada en fred, així com utilitzar plantes aromàtiques i espècies, especialment: orenga, sàlvia, llorer, pebre negre, gingebre, canyella, etc.
 • Els aliments concentrats, els que pertanyen al regne animal (carns, peix), així com els seus derivats (làctics, ous) i els cereals, només seran combinables amb verdures (cuites i crues), o patates, no amb carns o amb cereals.
 • La pell és també un òrgan de nutrició, eliminació i respiració. Tots els productes d’higiene o bellesa (gels, xampús, dentifricis, desodorants, cremes, etc.) han de ser elaborats amb elements naturals ecològics.
 • Els elements naturals i pràctiques que contribueixin a l’equilibri psicofísic (cos/ment/emocions) també són essencials per a una nutrició global. Trobareu un llistat d’exemples en forma de teràpies naturals a continuació.

Pràctiques i teràpies naturals per a la rehabilitació de l’estructura psicofísica humana

 • Dietoteràpia, dietes restringides transitòries, repòs digestiu.
 • Teràpies a través dels elements naturals com hidroteràpia, termoteràpia, geoteràpia, helioteràpia, talassoteràpia, etc. Dinamitzen les nostres funcions vitals. La Talassoteràpia és la que utilitza els elements de procedència marina, oceànica.
 • Cures de son, de repòs, de silenci.
 • Relaxació, meditació, ioga, chi kung, tai chi, treballs corporals, consciència a través del cos.
 • Biorrespiració, bioenergètica, harmonització, integració postural, autoconeixement, autogestió, creixement personal.
 • Massatges de canalització bioenergètica, com els de la Teràpia d’Harmonització Holística. Potencien la vitalitat, harmonitzant les funcions globals de l’individu en l’àmbit psicofísic, observant el cos com síntesi de la constitució humana de naturalesa bàsica.

Com podeu comprovar, la filosofia nutricional de l’EHVH es caracteritza per una visió holística que té en compte factors més enllà de les propietats dels aliments.

Segueix-nos o comparteix:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *